Katso ohjelmaKausi 1 - Jakso 1

Suosikki

Kausi


Arkeologi Tim Sutherland matkustaa Skandinaviaan, Viroon, Britanniaan ja lähialueille etsimään uusia näkökulmia Pohjoisen miesten eli viikinkien maailmaan. Alkuperäinen nimi: Viking Dead

 • Jakso 1

  Lindisfarne oli aikoinaan rauhallinen pyhä saari, minne pyhiinvaeltajat saapuivat palvomaan St. Cuthbertiä. Tim Sutherland ja joukko arkeologeja tutkii viikinkivalloituksen verisiä jälkiä.

  Julkaistu: 2 marras 2018

 • Jakso 2

  Louhos on täynnä luurankoja, joilta puuttuu pää. Todisteet viittaavat massateloitukseen, mutta miten nämä 54 viikinkivalloittajaa kohtasivat loppunsa? Tim etsii vastausta tutkimalla luurankoja.

  Julkaistu: 2 marras 2018

 • Jakso 3

  Hautakummusta löytyvät vanhan ja nuoren naisen luurangot. Viittaavatko todisteet uhrirituaaliin vai korkeatasoisiin hautajaisiin, ja olivatko naiset kuningatar ja hänen tyttärensä?

  Julkaistu: 2 marras 2018

 • Jakso 4

  Tim selvittää tiimeineen uusimpia teorioita Jyllandin raunioista. Paljastuuko niiden avulla pieni kylä, joka oli viikinkien aikaisen Tanskan keskus?

  Julkaistu: 2 marras 2018

 • Jakso 5

  Tanskassa oli ennen vuotta 2012 neljä lähes identtistä ympyrän muotoista viikinkilinnaketta, mutta tanskalaisarkeologit löysivät "reiän" Sjællandin itärannikolta.

  Julkaistu: 2 marras 2018

 • Jakso 6

  Erikoinen "kadonnut" viikinkilaivaston alus on tiedon kultakaivos, joka paljastaa paljon viikinkien elämästä. Tim lähtee tiimeineen viimeisimpien teorioiden perään.

  Julkaistu: 2 marras 2018