Katso ohjelmaKausi 1 - Jakso 1

Suosikki

Kausi


Muotiin erikoistunut historoitsija Amber Butchart katsoo historiaa eri näkökulmasta, hän tutkii nimittäin muotia ja eri historiallisten henkilöiden vaatekappaleita. Käyttäen näitä vaatekappaileita Amber havainnollistaa ikonisten henkilöiden elämää sekä ajanjakson kulttuuria. Amber työskentelee puvustajan Ninya Mikhailan kanssa joka rekonstruoi vaatekappaleita käyttäen samoja valmistustapoja kuin mitä kyseisessä ajanjaksoissa oltaisiin käytetty vaatteiden valmistuksessa.

 • Jakso 1

  Kaarle II - Amber Butchart uppoutuu kuninkaallisten maailmaan ja kuinka Kaarle II esitti pukeutumisinnovaation joka elää vielä tänä päivänä.

  Julkaistu: 16 loka 2018

 • Jakso 2

  Giovanni Arnolfini ja hänen vaimonsa - Amber Butchart tulkitsee Van Eyckin mystistä muotokuvaa samalla kun ikoninen vihreä puku edistyy 1400-luvun valmistustekniikkaa käyttäen.

  Julkaistu: 16 loka 2018

 • Jakso 3

  Puutarhuri - Muotokuvat esittävät yleensä superrikkaita, joten kartanotyöntekijän kokonaisen muotokuvan löytäminen on huikea löytö. Muotokuva antaa myös osviittaa miten tavalliset ihmiset pukeutuivat menneisyydessä.

  Julkaistu: 16 loka 2018

 • Jakso 4

  Dido Belle - Tarinamme alkaa Välimeren orjalaivoista ja loppuu hallitsijaluokan olohuoneessa. Amber Butchart paljastaa traagisen tarinan puuvillan käyttöönotosta Yrjöjen aikakauden aikana.

  Julkaistu: 16 loka 2018

 • Jakso 5

  Edvard Musta prinssi - Amber Butchart havaitsee, että Edvard III pojan hauta ja muistomerkki tarjoaa viitteitä hänen persoonallisuuteen ja asenteeseen sekä heraldisessa symbolisuudessa että mahtipontisuudessa.

  Julkaistu: 16 loka 2018

 • Jakso 6

  Marie-Antoinette – Amber Butchart etsii tuhoon tuomittua kuningatarta skandaalimaisen muotokuvan kautta. Tässä paljastuu sekä Marie-Antoineten puutteellinen poliittinen ymmärrys, mutta myös hänen halunsa luopua hovin muodollisuuksista.

  Julkaistu: 16 loka 2018

Katsomiesi perusteella