Tietosuoja

Me ymmärrämme, että henkilötietosi ovat sinulle tärkeitä, ja sitoudumme suojelemaan ja kunnioittamaan niitä.

Nämä Tietosuojaehdot selittävät (yhdessä Yleisten ehtojemme ja Eväste-ehtojemme kanssa), kuinka me käsittelemme henkilökohtaisia tietoja, joita keräämme sinulta tai jotka sinä annat Meille. Lue ystävällisesti nämä Tietosuojaehdot tarkasti, jotta ymmärrät suhtautumisemme ja sen, kuinka käsittelemme henkilötietojasi sekä kuinka me saatamme käyttää niitä. Näitä ehtoja voidaan muuttaa, ja kaikki muutokset ja lisäykset tullaan ilmoittamaan tässä dokumentissa yhdessä päivämäärän kanssa, jona muutokset tehtiin. Ole siis ystävällinen ja lue nämä ehdot silloin tällöin.

Nämä Tietosuojaehdot koskevat sivustoa www.viafree.fi sekä sovelluksia ”Viafree”, joiden kautta voit käyttää Viafree -palvelua (yhdessä ”Palvelu”). Käsittelemme henkilötietojasi näiden Tietosuojaehtojen mukaisesti voidaksemme tarjota Palvelua ja sen toimintoja. Käyttämällä palvelua hyväksyt henkilötietojen käsittelymme siten, kuin se on alla kuvattu.

Viafree -palvelun tarjoaa Modern Times Group MTG Ltd (”MTG Ltd”) (yhdessä ”Me”,”Meidän” tai ”Meitä”). MTG Ltd on rekisteröity Isoon-Britanniaan osoitteella 610 Chiswick High Road, Lontoo W4 5RU. Me toimimme Iso-Britannian henkilötietolainsäädännön alaisena ja olemme sidottuja siihen.

Tiedot, joita Me voimme kerätä sinusta

Mikäli käytät Palvelua, keräämme osan tai kaikki alla luetellut henkilötiedot. Joitain tietoja keräämme ainoastaan, jos rekisteröidyt Palveluun sekä kirjaudut siihen käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi.

Tiedot, jotka voimme kerätä:

  • Etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite ja postiosoite.
  • Sukupuoli.
  • Syntymäaika.
  • IP-osoite (ks. jäljempänä osio IP-osoitteista).
  • Kaikki muut tiedot, jotka tarjotaan Palveluun rekisteröitymisen tai liittymisen ajankohtana, tai pyydettäessä Meiltä lisäpalveluita. Voimme myös pyytää sinulta tietoja, jos raportoit ongelmasta Palvelussa, tiettyjen tarjousten yhteydessä tai jos osallistut kilpailuun.
  • Voimme dokumentoida kirjeenvaihto-osoitteen, jos otat Meihin yhteyttä.
  • Käyttäjätiedot, jotka luovutat tutkimuskäyttöön (katsojaluvut, arvostelut, vastaukset tutkimuksiin ja muut kuvaukset), johon sinun ei kuitenkaan tarvitse vastata.
  • Yksityiskohdat vierailustasi Palvelussa, mukaan lukien mutta ei rajoittuen, tietoliikenne, sijaintitiedot ja muut viestintätiedot.
  • Me keräämme myös tietoa Palvelun käytöstäsi evästeiden ja muiden vastaavien teknologioiden avulla. Voit lukea lisää tästä osoitteesta: www.viafree.fi/info/evasteet.

Voimme myös kerätä tietoa käytöstäsi tai katsomistottumuksistasi, kuten esimerkiksi:

  • Minkä tyyppisiä ohjelmia katsot.
  • Miten käytät Palvelua, esimerkiksi pysäyttämällä ohjelman tai kelaamalla ohjelmaa eteen - tai taaksepäin.
  • Tallennatko ohjelmia myöhemmin katsottavaksi.
  • Suhtautumisesi mainoksiin tai kampanjoihin.

Voimme täydentää sinusta ja Palvelun käytöstäsi saamiamme tietoja sinusta julkisesti saatavilla olevilla tiedoilla sekä kolmansilta osapuolilta saamillamme tiedoilla. Voimme myös saada tietoa Palvelun, tuotteiden ja palveluiden käytöstäsi muilta samaan konserniin, Modern Times Group MTG AB (''MTG''), kuuluvilta yhtiöiltä. Näihin tietoihin voivat esimerkiksi kuulua tiedot, jotka keräämme muilta kotitaloutesi asukkailta ja tiedot, jotka saamme kolmansilta osapuolilta (esimerkiksi tiedot Palvelun käytöstäsi, jotta voimme tehdä palvelustasi henkilökohtaisemman ja suositella ohjelmia, joista saattaisit pitää).

''Henkilökohtaisella tiedolla'' tarkoitamme näissä Tietosuojaehdoissa sellaista tietoa, jota voidaan käyttää tunnistamaan sinut. Ei-henkilökohtainen tieto on tietoa, jota ei voida käyttää henkilön tunnistamiseen. Voimme kerätä, käyttää, siirtää tai luovuttaa ei-henkilökohtaista tietoa mistä tahansa syystä.

Voit valita olla antamatta mitään henkilökohtaista tietoa, mutta useimmiten henkilökohtainen tieto, jota pyydämme, on välttämätöntä voidaksemme tarjota Palvelua. Mikäli Meillä ei ole tarvitsemaamme tietoa, ei Meillä ole mahdollisuutta tarjota Palvelua tai sen osia.

Tietojen käyttö

Voimme käyttää sinulta saamiamme tietoja seuraavilla tavoilla:

  • Varmistaaksemme, että Palvelun sisältö esitetään sinulle ja laitteellesi mahdollisimman tehokkaalla tavalla.
  • Tehdäksemme kokemuksestasi henkilökohtaisemman käyttösi ja katselusi osalta, esimerkiksi suositellaksemme muita tv-sarjoja ja -ohjelmia, sekä muuta sisältöä, joka saattaisi kiinnostaa sinua tai kohdistaaksemme mainoksia todennäköisten kiinnostuksen kohteidesi mukaan.
  • Esittääksemme tarjouksia, uutisia, tietoa, tuotteita tai palveluita, joita olet tiedustellut Meiltä tai joiden uskomme kiinnostavan sinua.
  • Lähettääksemme uutiskirjeemme sinulle. Uutiskirje voi sisältää myös tarjouksia, uutisia, tietoa Meistä tai MTG:n muista sivustoista, joiden uskomme kiinnostavan sinua. Huomaathan ystävällisesti, että voit aina irtisanoa uutiskirjeen tilauksen muuttamalla tilisi asetuksia tai viestissä olevan linkin kautta.
  • Suorittaaksemme tutkimuksia voidaksemme parantaa vuorovaikutustasi Palvelun kanssa.
  • Viestiäksemme kanssasi tilistäsi tai Palvelusta.
  • Lähettääksemme sinulle ns. push-ilmoituksia.
  • Ilmoittaaksemme sinulle muutoksista Palvelussa.

Voimme myös käyttää tietojasi, tai antaa toisen yrityksen MTG-konsernin sisällä tai valikoitujen kolmansien osapuolten käyttää tietojasi. Tästä kerrotaan tarkemmin jäljempänä (ks. Tietojesi luovutus).

Missä säilytämme henkilötietojasi

Kaikki tieto, jonka tarjoat Meille, säilytetään varmennetuilla palvelimillamme. Jos olemme antaneet sinulle tai olet valinnut salasanan, joka antaa sinulle pääsyn sivustomme tiettyihin osiin, olet velvollinen säilyttämään salasanan salaisena. Kehotamme, ettet luovuta salasanaasi kenellekään. Kirjauduthan aina ulos yleisiltä tai jaetuilta laitteilta jokaisen vierailun jälkeen, jos se vain on mahdollista. Jos myyt tai palautat tietokoneen tai muun laitteen, jolle olet kirjautuneena, sinun tulee ensin kirjautua ulos. Jos et säilytä salasanaasi tai laitettasi turvallisesti, tai jos et kirjaudu ulos tai sammuta laitettasi, voivat seuraavat käyttäjät saada pääsyn tiliisi ja henkilötietoihisi.

Tietojen siirtäminen internetin kautta ei kuitenkaan ole aukottoman turvallista. Vaikka teemme parhaamme suojataksemme sinua, Me emme voi taata tietojesi turvallisuutta emmekä voi vastata sopimattomasta pääsystä niihin. Kaikki tietojen siirtäminen sivustoillamme tapahtuu omalla vastuullasi. Kun olemme saaneet pääsyn tietoihisi, käytämme tarkkoja metodeja ja turvallisuustoimia yrittääksemme estää luvattoman pääsyn näihin tietoihin.

Tiedot, jotka keräämme sinusta, voidaan siirtää ja varastoida Euroopan talousalueen (''ETA'') ulkopuolelle. Tietoja voi myös käsitellä henkilöstö, joka työskentelee Meidän tai palveluntarjoajamme palveluksessa ja joka toimii ETA:n ulkopuolella. Antamalla henkilötietosi hyväksyt tämän siirtämisen, varastoinnin ja käsittelyn. Tulemme suorittamaan kaikki välttämättömät, kohtuulliset toimenpiteet varmistaaksemme, että tietojasi käsitellään turvallisesti ja näiden Tietosuojaehtojen mukaisesti.

Tietojesi luovutus

Voimme luovuttaa tietosi toiselle MTG-konserniin kuuluvalle yritykselle, jotta tällainen yritys voi tarjota tietoa tuotteista ja palveluista, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua. Me voimme tai tällainen yritys voi ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai tekstiviestillä. MTG-konserniin kuuluvat yritykset, jotka saavat pääsyn henkilötietoihisi, noudattavat käytäntöjä, jotka ovat yhdenmukaisia näiden Tietosuojaehtojen kanssa.

Voimme luovuttaa henkilötietosi kolmannelle osapuolelle, jos Meillä on kohtuullinen peruste uskoa, että tietojen luovuttaminen on välttämätöntä:

  • Jos Me myymme tai ostamme jonkin toiminnan tai omaisuutta, Me voimme luovuttaa henkilötietosi tällaisen toiminnan tai omaisuuden mahdolliselle ostajalle tai myyjälle.
  • Jos kolmas osapuoli hankkii Meidät tai huomattavan osan omaisuudestamme omistukseensa, tulevat asiakkaidemme henkilötiedot olemaan yksi siirrettävistä omaisuuseristä.
  • Jos olemme velvoitettuja luovuttamaan tai jakamaan henkilötietojasi täyttääksemme jonkin lakisääteisen velvollisuuden, päätöksen, oikeudellisen menettelyn tai viranomaisen määräyksen tai voidaksemme panna täytäntöön tai soveltaa Yleisiä ehtojamme, mikä pitää sisällään myös mahdollisten rikkomusten tutkimisen. Tähän sisältyy tietojenvaihto muiden yritysten ja organisaatioiden kanssa tarkoituksena estää petoksia ja vähentää luottoriskejä, samoin kuin havaita, estää tai muulla tavalla puuttua laittomaan tai epäiltyyn laittomaan toimintaan, turvallisuuspuutteisiin tai teknisiin ongelmiin.

Voimme käyttää koottua tietoa valvoaksemme Palvelun käyttöä, tarkoituksenamme auttaa Meitä parantamaan Palvelua. Me voimme tarjota tällaista koottua tietoa kolmansille osapuolille, esimerkiksi sisällöntuottajille, joiden kanssa teemme yhteistyötä, tai mainostajille. Tämä koottu tieto ei sisällä henkilökohtaista tietoa.

Voimme myös käyttää ulkopuolista yritystä palveluiden suorittamiseen Meille, esimerkiksi tarjoamaan infrastruktuuria ja IT-palveluita (mukaan lukien mutta ei rajoittuen datan säilyttämiseen ja tiedonsiirron laadunvalvontaan liittyen), tarjoamaan asiakaspalveluja ja parantamaan dataa sekä käsittelemään asiakastutkimuksia ja suorittamaan muita tilastollisia analyysejä. Suorittaessaan palveluitaan nämä yritykset voivat saada pääsyn tietoihisi. Me emme valtuuta kyseisiä yrityksiä käyttämään tai luovuttamaan henkilötietojasi, paitsi siinä tarkoituksessa, että ne suorittavat palveluita, joita Me pyydämme.

Meillä olevan käyttäjätilisi yhdistäminen sosiaalisen median käyttäjätileihisi

Voit yhdistää sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Facebook-palvelussa, olevan käyttäjätilisi Palveluun. Mikäli päätät yhdistää sosiaalisessa mediassa olevan käyttäjätilisi Palveluun, keräämme tiettyä tietoa käyttäjätilistäsi. Kyseisiä tietoja voidaan käyttää siten, kuten yllä kuvataan.

Me emme ole vastuussa sisällöstä, jotka tulevat palveluista, jotka eivät ole Meidän, tai tiedoista, jotka jaat tai lähetät kyseisille palveluille. Jos käytät kolmansien osapuolten palveluita, sinun tulee lukea heidän tietosuojaehtonsa selvittääksesi, kuinka he saavat käsitellä tietoja, jotka he keräävät sinusta.

Pääsy MTG:n muihin palveluihin

Mikäli rekisteröidyt Palveluun, voit kirjautua käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi myös Viaplay-palveluun, jonka tarjoaa Modern Times Group MTG AB -konserniin kuuluva yhtiö. Voidaksesi käyttää Viaplay-palvelua ostotapahtumien toteuttamiseen, tulee sinun hyväksyä Viaplay-palvelun yleiset ehdot ja muut ehdot. Palvelun käyttäjätunnustasi ja salasanaasi käytetään henkilöllisyytesi todentamiseen aina, kun kirjaudut johonkin palveluista. Näitä tietoja ei luovuteta MTG-konsernin ulkopuolelle, pois lukien poikkeustilanteet, jotka kuvataan yllä kohdassa ''Tietojesi luovutus''.

Tietyissä tilanteissa Palvelu voi sisältää linkkejä verkkosivustoille tai verkkosivustoilta, jotka kuuluvat verkostokumppaneillemme, mainostajillemme tai tytäryhtiöillemme. Jos seuraat linkkiä tällaiselle verkkosivustolle, huomioi ystävällisesti, että näillä verkkosivustoilla on omat tietosuojaehtonsa emmekä me ota mitään vastuuta heidän ehdoistaan. Ole ystävällinen ja lue kyseiset tietosuojaehdot, ennen kuin annat mitään henkilökohtaista tietoa näillä verkkosivustoilla.

Tarkastusoikeus

Sinulla on oikeus tarkastaa tiedot, joita sinusta säilytetään. Sinulla on oikeus saada tietää, mitä henkilötietoja Me sinusta säilytämme, ja korjata kaikki virheet näissä tiedoissa.

Jos Me käsittelemme henkilötietojasi, tarjoamme sinulle tietoa siitä:

  • Mitä tietoa käsitellään.
  • Mistä tieto on saatu.
  • Miksi tietoa käsitellään.
  • Mille vastaanottajille tai vastaanottajakategorioille tiedot luovutetaan.

Me tarjoamme tiedot maksutta kuukauden kuluessa pyynnöstä kerran kalenterivuoden aikana.

Ole ystävällinen ja ota yhteyttä Meihin alla olevien yhteystietojen kautta, mikäli haluat hyödyntää edellä mainittuja oikeuksiasi.

IP-osoitteet

Me voimme kerätä tietoa tietokoneestasi, jos sellaista tietoa on saatavilla, mukaan lukien IP- osoitteesi, käyttöjärjestelmäsi ja verkkoselaimen tyyppi sekä liittymänopeus ja verkkoyhteyden tarjoaja. Tietoa voidaan kerätä järjestelmähallinnolle sekä raportoidaksemme kerättyä tietoa mainostajillemme. Nämä ovat tilastollisia tietoja käyttäjiemme aktiivisuudesta internetissä ja kaavoja, jotka eivät identifioi ketään henkilöä.

Muutokset Tietosuojaehdoissamme

Kaikki tulevat muutokset, jotka teemme Tietosuojaehtoihin, ilmoitetaan tällä sivulla (ks.ylempänä).

Yhteystiedot

Kysymykset, kommentit ja toiveet näihin Tietosuojaehtoihin ovat tervetulleita ja ne voidaan lähettää osoitteeseen: support@viafree.fi.

Tutustu Eväste-ehtoihimme saadaksesi tietoa siitä, kuinka Me käytämme evästeitä.

Nämä Tietosuojaehdot on päivitetty viimeksi syyskuussa 2017