Kysymyksiä ja vastauksia

Miten voin katsoa Viafree -palvelua?
Viafree tukee yleisimpiä selaimia. Poikkeuksena Internet Explorer 7 -selain, jota ei tueta johtuen siitä että Microsoft on lopettanut selaimen tukemisen. Sujuvaan katseluun suosittelemme vähintään 2 Mbit/s yhteysnopeutta, voit tarkistaa oman nettiliittymäsi nopeuden speedtest.com sivulla. Applen ja Androidin mobiililaitteille on myös omat sovellukset, jotka voit ladata Play Storesta tai App Storesta.

Maksaako Viafreen käyttäminen?
Ei. Viafree on mainosrahoitteinen palvelu ja ohjelmia voi katsoa täysin veloituksetta. Mikäli sinulla on käytössä ad blocker – ohjelma, et voi katsoa ohjelmia.

Mitä ohjelmia Viafreessa on?
Viafree tarjoaa katsottavaksi erilaisia urheiludokumenttejä, live-urheilua, sarjoja, nettiin tuotettuja ohjelmia ja dokumentteja. Palvelu lanseerataan huhtikuussa 2017 ja ohjelmavalikoima tulee kasvamaan huomattavasti kevään ja kesän aikana.
Ole mukana vaikuttamassa sisältöön ja jätä meille ohjelmavinkkejä Viafreen FB-sivuilla.

Onko Viafreessä urheilua?
Kyllä. Näytämme kaikki Suomen A-maajoukkueen EM-karsintapelit (2019-2020). Muiden jalkapallo pelien osalta tullaan tiedottamaan myöhemmin. Olemme myös ostaneet veneiden F1-oikeudet Viafreelle ja tulemme näyttämään kaikki kauden 2017 kilpailut suorina lähetyksinä. Tulemme näyttämään myös muuta urheilua livenä. Seuraa Viafreen sivuja ajankohtaisen ohjelmiston suhteen. Live-urheilun lisäksi Viafreessä tulee olemaan myös urheiludokumentteja ja makasiiniohjelmia.

Miten Viafree eroaa muista MTG:n palveluista (kuten Viaplay, Viasat ja Viasport)?
Kaikki palvelut kuuluvat Ruotsalaiselle Modern Times Groupille ja teemme yhteistyötä eri palveluiden kanssa. Viasat ja Viaplay ovat kuukausimaksullisia palveluita ja palveluissa on oma ohjelmisto, joka keskittyy erityisesti Blockbusters -elokuviin, laadukkaisiin sarjoihin ja maailmanluokan urheiluun. Jotain samoja ohjelmia palveluissa saattaa olla, mutta suurimmaksi osaksi Viafreen ohjelmisto on omansa. Viasport on puolestaan urheilun uutissivusto, missä julkaistaan lyhyitä videoita eri otteluista ja urheilutapahtumista.

Kauanko ohjelmat ovat katsottavissa Viafreessä?
Aika minkä ohjelmat ovat Viafreessä katsottavissa vaihtelee hyvinkin paljon. Osa ohjelmista saattaa olla katsottavissa esimerkiksi vuoden kun taas toinen ohjelma voi olla katsottavissa muutaman viikon ajan.

Miksi joissain ohjelmissa on ikäraja?
Ohjelmissa on eri ikärajoja ohjelmien sisällön vuoksi.

Olen kiinnostunut mainostamaan Viafreen ohjelmien yhteydessä, keneen voin olla yhteydessä?
Voi olla yhteydessä sanna.reunanen@viasat.fi